Et stresset liv

Stress60 procent af danskerne har ifølge Gallup følt sig stressede det seneste år, og hver dag er mere end 35.000 danskere sygemeldt med arbejdsrelateret stress. Godt 1.400 danskere dør hvert år af stress.


Kan det måske være fordi, at den verden som vi lever i, er
præget af, at der ikke er nok?

Et reaktionsmønster, der umiddelbart kører på automatpilot helt af sig selv; Vi vågner om morgenen, når vækkeuret ringer og tænker ”Jeg fik ikke søvn nok”. Og så, når vi kigger på klokken, er vores næste tanke ”Der er slet ikke tid nok til at nå alle de ting, som jeg skal nå”. Når vi derefter kigger i klædeskabet for at finde noget tøj, så har vi enten ikke tøj nok eller vi har ikke det rigtige tøj, fordi vi ikke har haft tid til at købe det, eller vi har ikke rent tøj nok, fordi vi ikke har haft tid til at vaske det. Dernæst er der ikke tid nok til at spise et sundt morgenmåltid, tale med vores børn og ægtefælle eller starte dagen roligt med meditation. En masse trafik gør, at vi ikke har tid nok til at komme på job, og når vi endelig kommer på job, så har vi ikke tid nok til at forberede os til et møde eller til at få færdiggjort en opgave, der skal afleveres. Og kollegerne taler også om, hvor meget de ikke nåede i går og alt det, som de ikke kan nå i dag.

Det er ikke kun tid, vi ikke har nok af. Vi har som regel heller ikke ting nok. Vi køber og anskaffer os konstant nye ting, selv om vores skabe, skure, kældre, loftsrum mv. bugner af ting. Har vi de rigtige ting, det sidste nye, det smarteste osv.?

Og hvad med penge? Vi synes ofte heller ikke, at vi har penge nok – selv dem med rigtig mange penge, har ofte ikke penge nok.

Og hvad med vores selvværd… Er vi gode nok? Har vi kompetencer nok? Får vi anerkendelse nok? Får vi nok opmærksomhed?

Og sådan fortsætter vores fokus hele dagen igennem indtil vi går i seng om aftenen og tænker på alt det, som vi ikke havde nok af…